ASC keurmerk

Vergelijkbaar met het MSC keurmerk, dat staat voor duurzame visserij, staat het ASC keurmerk voor verantwoorde viskweek. Het aandeel kweekvis wordt steeds groter en hiermee wordt het ASC keurmerk steeds belangrijker. Het doel van het ASC is de viskwekerijen duurzaam en maatschappelijk verantwoord te maken en hiermee de productieketen meer waarde te geven. Een belangrijke missie aangezien meer dan de helft van de vis die tegenwoordig geconsumeerd wordt van kwekerijen komt.

 Wat houdt het ASC keurmerk in?

Het ASC keurmerk staat letterlijk voor Aquaculture Stewardship Council en is in 2009 in het leven geroepen door het Wereld Natuur Fonds en Initiatief Duurzame Handel. De ASC ziet toe op verantwoorde, duurzame viskwekerij met respect voor de natuur en sociale omstandigheden voor werknemers.

Waardoor is ASC gekeurde vis belangrijk voor uw bedrijf? 

Voor ieder bedrijf waar vis verwerkt of geserveerd wordt is het van belang te weten waar de producten vandaan komen en zeker van de kwaliteit te zijn. Vis met het ASC keurmerk heeft verantwoorde voeding gehad en niet onnodig antibiotica en andere chemicaliën toegediend gekregen. Verantwoord ondernemen is niet meer weg te denken in de hedendaagse maatschappij. Door vis in te komen met het ASC keurmerk weet u zeker dat u niet bijdraagt aan kinderarbeid en wel bijdraagt aan de veiligheid en gezondheid van mensen in de vis industrie wereldwijd.

 Welke soorten dragen momenteel het ASC keurmerk:

  • Abalone (zeeslak)
  • Kokkels, coquilles, mossels en oesters
  • Cobia (baars-achtige vis)
  • Zoetwater forel
  • Pangasius
  • Zalm
  • Seriola (baars-achtige vis)
  • Garnaal
  • Tilapia