Dorade op vel gebakken met geplette aardappeltjes

Dorade op vel gebakken met geplette aardappeltjes
Recept Afdrukken
Een heerlijke maaltijd van dorade.
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Dorade op vel gebakken met geplette aardappeltjes
Recept Afdrukken
Een heerlijke maaltijd van dorade.
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Was de venusschelpjes, kook ze en houd 1 dl kookvocht apart.
  2. Pel de aardappelen en plet ze met een vork samen met de olijfolie. Doe er de olijfstukjes bij, samen met de kappertjes. Meng en houd warm.
  3. Spoel de zeekraal met veel water en dep droog. Spoel de cantharellen onder stromend water en dep droog.
  4. Bak de knoflook even op in een klontje boter. Voeg als de boter hazelnootkleurig wordt de zeekraal toe, roerbak even, neem uit en laat uitlekken.
  5. Bak nu de cantharellen. Doe alles opnieuw in de pan samen met de tuinbonen en houd warm.
  6. Verwarm het kookvocht van de schelpjes - maar laat niet koken - klop er de de boter en de olijfolie onder. Breng op smaak met citroen en meng er de kruiden, groenten en tomaten door.
  7. Bak de vis op zijn vel gaar in een pan met antiaanbaklaag.
  8. Verdeel de aardappelen over de borden, leg er de vis op en verdeel er de groente-kruidensaus over. Werk af met enkele halve schelpjes.
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe