Forel gebakken met gember en koriander

Forel gebakken met gember en koriander
Recept Afdrukken
Forel gebakken met gember en koriander. Een erg lekkere maaltijd voor 4 personen. Een aanrader!
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Forel gebakken met gember en koriander
Recept Afdrukken
Forel gebakken met gember en koriander. Een erg lekkere maaltijd voor 4 personen. Een aanrader!
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Begin met de forellen te spoelen onder koud stromend water en dep ze vervolgens droog. Schil daarbij de gemberwortel en snijd ze in dunne plakjes en die vervolgens weer in smalle reepjes.
  2. Daarna hakt u de gepelde knoflook teentjes fijn. Snijd de lente-uitjes (of bosuitjes) in smalle ringetjes. Bestrooi de forellen aan de buiten én binnenkant met peper en zout en breng het naar smaak.Verdeel de gember, de knoflook en de helft van de lente-uitjes in de buikholten van de vissen.
  3. Vervolgens steekt u de forellen dicht met een cocktailprikker. Meng daarbij de bloem en chilipoeder op een bord en wentel de forellen erdoor. Ondertussen verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de forellen 4 á 5 minuten per kant goudbruin én gaar. (geeft een lekkerdere smaak!)
  4. Als laatste schept u de forellen op de voorverwarmde borden. Voeg de helft van koriander en de sojasaus, de rest van de lente-uitjes en de sherry bij het bakvet. Schenk de saus over de vis en strooi de rest van de koriander erover..!
  5. Ook lekker met: Gebakken rijst of mie!
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe