Forel gegrild met kerrie-sinaasappelboter

Forel gegrild met kerrie-sinaasappelboter
Recept Afdrukken
Lekkere gegrilde Forel met kerrie-sinaasappelboter. Goed voor 4 personen.
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Forel gegrild met kerrie-sinaasappelboter
Recept Afdrukken
Lekkere gegrilde Forel met kerrie-sinaasappelboter. Goed voor 4 personen.
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Als eerste begint u met het spoelen van de Forellen onder koud stromend water en dep ze droog. Borstel de sinaasappels af met heet water en rasp de schil van één sinaasappel en pers vervolgens de sinaasappel.
  2. Daarbij mengt ud e kerriepoeder, 1 eetlepel sinaasappelrasp, 1 eetlepel sinaasappelsap, peper en zout door de boter. Ook rolt u het botermengsel in de folie en leg dit rolletje minimaal 10 minuten in de diepvries.
  3. Daarna verwarmt u de grill als vast voor. Ondertussen bestrijkt u de forellen met olie en kerf ze schuin in. Verdeel de sinaasappelboter in dunne plakjes en steek deze in de inkepingen van de forellen.
  4. Vervolgens sprenkelt u de rest van het sinaasappelsap over de vissen. Ook legt u de forellen op de bakplaat en zet ze onder de hete grill, afhandeklijk van de dikte 3 á 4 minuten per kant. (geeft een lekkere smaak!)
  5. En als laatste serveert u de forellen bestrooid met peterselie en gegarneerd met sinaasappelpartjes.
  6. Ook lekker met een frisse groene salade.
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe