Gamba’s ovengebakken met kruidenboter, fijn taartje met tomaat, gorgonzola en marjolein

Gamba's ovengebakken met kruidenboter, fijn taartje met tomaat, gorgonzola en marjolein
Recept Afdrukken
Ovengebakken gamba's met kruidenboter, fijn taartje met tomaat, gorgonzola en marjolein.
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Gamba's ovengebakken met kruidenboter, fijn taartje met tomaat, gorgonzola en marjolein
Recept Afdrukken
Ovengebakken gamba's met kruidenboter, fijn taartje met tomaat, gorgonzola en marjolein.
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Hak de basilicum, marjolein en knoflook fijn en meng ze door de boter. Voeg er het citroensap en eventueel een weinig geraspte schil van de citroen bij en breng de boter op smaak met peper en zout. Verdeel de boter over een vel aluminiumfolie en rol ze stevig op. Plaats ze in de diepvries om op te stijven.
  2. Pel de tijgergarnalen en ontdoe ze van het darmkanaaltje.
  3. Rol het bladerdeeg uit en snijd of steek er 4 mooie taartjes uit (rechthoekig, vierkant, rond...).
  4. Prik de taartjes in met een vork en bak ze tussen 2 ovenplaten (met bakpapier tegen het kleven) gedurende 10 tot 15 minuten of tot ze mooi bruin zijn.
  5. Mix de rucola, knoflook, olijfolie en gorgonzola.
  6. Snijd de tomaten in zeer fijne plakjes.
  7. Schik de tijgergarnalen in een ovenvaste schaal en verdeel er enkele plakjes kruidenboter over. Plaats ze in een voorverwarmde oven op 180°C.
  8. Bestrijk ondertussen de taartjes met de mix van rucola en gorgonzola, en schik er vervolgens de tomatenschijfjes op. Sprenkel wat zeezout en peper van de molen op de tomaatjes en zet ze nog 2 minuten mee in de oven.
  9. Schik de taartjes op de borden, verdeel er de tijgergarnalen op en hier en daar nog een plakje kruidenboter.
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe