Kabeljauw gebakken met Griekse groenten

Kabeljauw gebakken met Griekse groenten
Recept Afdrukken
Heerlijk gebakken kabeljauw met Griekse groenten, erg lekker en vol van smaak. Goed voor vier personen.
Porties
4 personen
Kook Tijd
20-30 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
20-30 minuten
Kabeljauw gebakken met Griekse groenten
Recept Afdrukken
Heerlijk gebakken kabeljauw met Griekse groenten, erg lekker en vol van smaak. Goed voor vier personen.
Porties
4 personen
Kook Tijd
20-30 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
20-30 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Als eerst begint u met het spoelen van de kabelfilets onder de koude kraan en dep deze droog.
  2. Snijd ondertussen de courgettes in de lengte in vieren en vervolgens in stukjes van een halve cm dikte. Pel en snipper de ui én de knoflook. Ook snijd u de tomaten in stukjes en hak de fetakaas fijn.
  3. Als u dit klaar heeft verhit u 2 eetlepels olijfolie in een ruime koekenpan en bak hierin de gesnipperde ui met de stukjes courgette 5 min. al omscheppend op een hoog vuur. Vervolgens voegt u de knoflook en de stukjes tomaat toe en bak deze 1 minuut mee.
  4. Daarna roert u de fetakaas, 1 tl tijm, zout, peper en de witte wijn door de groenten en laat ze op een laag vuur in ongeveer 12 minuten gaar worden. Meng de bloem met 1 tl tijm, een snufje zout en een snufje peper. Wentel de kabeljauw door het bloemmengsel.
  5. Verhit de rest van de olie in een diepe pan met dikke bodem en bak hierin de filets aan beide kanten bruin en gaar ( 6 tot 8 minuten, dit is afhankelijk van de dikte van de filets). Vervolgens schept u de groentemengsel op een warme schaal en leg de vis er op. Een perfecte combinatie.
  6. Tip: Ook lekker met macaroni!
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe