Kabeljauw gestoomd met muntsalsa

Kabeljauw gestoomd met muntsalsa
Recept Afdrukken
Gevulde maaltijd door middel van gestoomde kabeljauw met muntsla. Heerlijke maaltijd voor 4 personen.
Porties
4 personen
Kook Tijd
20-30 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
20-30 minuten
Kabeljauw gestoomd met muntsalsa
Recept Afdrukken
Gevulde maaltijd door middel van gestoomde kabeljauw met muntsla. Heerlijke maaltijd voor 4 personen.
Porties
4 personen
Kook Tijd
20-30 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
20-30 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Begin met met de komkommer te halveren in de lengte en schraap de zaadjes er zorgvuldig uit. Daarna snijdt u de komkommer in lange repen en dan in kleine blokjes.
  2. Vervolgens perst u anderhalve limoen uit. Schep in een schaaltje de komkommer met de munt en 2 tot 3 eetlepels limoensap. Doe dit wel door elkaar. Maal er vervolgens royaal peper boven en voeg daarbij snel de komijn en zout toe naar smaak.
  3. Ook wrijft u de visfilet in met met zout en peper en knijp er een halve limoen boven uit. Laat dit wel eventjes intrekken.
  4. Daarna schilt u de wortel met een dunschiller en schaaf er dab net de kaasschaaf 8 dunne, lange plakken af. Wikkel ieder stuk vis stevig in 2 plakken wortel en leg ze naast elkaar in het stoommandje. Hang vervolgens het stoofmandje boven een pan met een bodem kokend water. Stoom de vis afgedekt in 6 tot 10 minuten, dit is afhankelijk van de dikte van de visfilets, nét gaar.
  5. Leg de gestoomde vis op borden en schep de muntsalsa erover. Hele lekkere combinatie.
  6. Ook lekker met een salade van warme sugarsnaps. Meng beetgare sugarsnaps met fijne ringetjes bosui en eventueel wat zeekraal. Sprenkel er een dressing van witte wijnazijn met olijfolie over.
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe