Zeewolf met gembersalsa

Zeewolf met gembersalsa
Recept Afdrukken
Heerlijk geurige zeewolf met gembersalsa.
Porties
4 personen
Kook Tijd
20-30 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
20-30 minuten
Zeewolf met gembersalsa
Recept Afdrukken
Heerlijk geurige zeewolf met gembersalsa.
Porties
4 personen
Kook Tijd
20-30 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
20-30 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Als eerste neemt u de zeekraal en doe deze in een vergiet en schenk er kokend water over heen. Laat de zeekraal uitlekken en afkoelen tot het lauw wordt. Wrijf de stukken vis in met één eetlepel citroensap en laat ze eventjes liggen.
  2. Voor de Salsa: Snijd de tomaten in kleine blokjes en meng ze in een kom met de gember, gembersiroop, de rest van het citroensap en korianderblaadjes. Voeg zout en peper naar smaak toe. Laat dit 10 minuten intrekken.
  3. Vervolgens plet u in een vijzel of in een diep bord de peperkorrels met de bolle kant van een lepel tot grove stukjes.
  4. Daarna mengt u de bloem en vijfkruidenpoeder erdoor. Wrijf de visfilets in met zout en wentel ze door het bloemmengsel. Druk dit goed aan. Goed voor de smaak.
  5. Ondertussen doet u de olie in een koekenpan en laat d it warm worden. Bak de zeewolffilets ongeveer in 10 minuten mooi bruin en keer. Let op! Keer ze halverwege voorzichtig met een spatel. Verdeel de zeekraal over vier warme borden en leg ze zeewolffilets erop. En de salsa er naast, zo heeft u de perfecte combinatie.
  6. Ook lekker met: mie of basmatirijst en een salade van waterkers.
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe