Hollandse garnalen met Aspergesoufflé

Hollandse garnalen met Aspergesoufflé
Recept Afdrukken
Een lekkere maaltijd. Dit recept is goed voor 4 personen.
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Hollandse garnalen met Aspergesoufflé
Recept Afdrukken
Een lekkere maaltijd. Dit recept is goed voor 4 personen.
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Aller eerst schilt u de asperges met een dunschiller vanaf het kopje direct naar beneden, draai de asperges tijdens het schillen steeds een slag. Daarna snijdt u 1,5 tot 2cm van de harde onderkant af. Vervolgens snijdt u de aspergepunten op 4cm af en snijd de asperges verder in stukjes van 1cm. Kook de aspergepunten in een pan met kokend water in 5 minuten beetgaar. Laat ze vervolgens even een zeef uitlekken.
  2. Daarna gaat u als volgt te werk: verwarm de olijfolie in een hapjespan en fruit de ui en aspergestukjes zachtig glazig. Voeg de wijn toe en smoor de aspgerges in nog 4 á 6 minuten zachtjes gaar. Laat het vocht langzaam verdampen en pureer het aspergemengsel in de blender en meng de dooier erdoor heen.
  3. Daarna klopt u de eiwitten in een kom zo stijf dat er een soort van pieken blijven staan. Spatel het aspergemengsel en ongeveer driekwart van de garnalen erdoor. Vervolgens schept u het mengsel in de ovenschaaltjes en verdeel de resterende garnalen in het midden. Leg ook de aspergepunten op dit moment erin.
  4. Als laatste schuift u de schaaltjes in de oven en bak de soufflés in de oven in 20minuten goudbruin (lekker voor de smaak) en gaar. Garneer ze uit de oven met zeekraal. Erg lekker.
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe