Kabeljauw filet met preisaus en een puree van pastinaak

kabeljauwfilet recept
Kabeljauw filet met preisaus en een puree van pastinaak
Recept Afdrukken
Recept met kabeljauwfilet en een puree. Niet moeilijk te maken en een prachtige kleurencombinatie op het bord.
Porties
4 personen
Porties
4 personen
kabeljauwfilet recept
Kabeljauw filet met preisaus en een puree van pastinaak
Recept Afdrukken
Recept met kabeljauwfilet en een puree. Niet moeilijk te maken en een prachtige kleurencombinatie op het bord.
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Schil de pastinaak en snijd deze in kleine stukjes.
  2. Kook de pastinaak in 250 ml kookroom en 250 ml melk.
  3. Als de pastinaak door en door gaar is, afgieten en met een staafmixer er een mooie puree van maken.
  4. Wrijf/zeef de puree door een (bol)zeef.
  5. Snijd het groen van de prei in ringetjes en was dit.
  6. Doe een klein klontje boter in een steelpan, fruit de prei even aan (zonder dat het kleurt).
  7. Voeg 250 ml kookroom bij de prei en laat dit rustig sudderen.
  8. Als de prei gaar is, deze met een staafmixer mixen tot een mooie saus.
  9. Breng de saus op smaak met zout en peper.
  10. Kruid de kabeljauw aan beide kanten met de viskruiden.
  11. Bloem de vis aan de kant zonder huid en bak deze om en om tot hij gaar is (ca. 5 minuten).
  12. Serveer de puree, kabeljauw en de saus op een bord.
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe