Kabeljauw met specerijenjus

Kabeljauw met specerijenjus
Recept Afdrukken
Kabeljauw vol van smaak met de lekkere specerijenjus.
Porties
4 personen
Kook Tijd
+/- 20 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
+/- 20 minuten
Kabeljauw met specerijenjus
Recept Afdrukken
Kabeljauw vol van smaak met de lekkere specerijenjus.
Porties
4 personen
Kook Tijd
+/- 20 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
+/- 20 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Als eerste wrijft u de kabeljauw in met zout en sinaasappelsap. Laat de stukken zo eventjes liggen. Wrijf vervolgens de korianderzaadjes, mosterdzaadjes, komijnzaadjes en de peperkorrels in een vijzel fijn.
  2. Vervolgens overgiet u de zeekraal in een zeef met kokend water en laat de groente goed uitlekken. Wentel de stukken kabeljauw door de bloem en schud de overtollige bloem eraf.
  3. Daarna moet de olie verhit worden in een koekenpan mét antiaanbaklaag en bak de kabeljauwfilets in 8 tot 10 minuten bruin en net gaar. Houd de gebakken kabeljauw warm op een bord onder het aluminiumfolie.
  4. Roer de fijngewreven zaadjes door het bakvet en bak ze 1-2 minuten tot ze gaan geuren. Schenk de sherry erbij, roer de sinaasappelrasp erdoor en laat het geheel 2-3 minuten bruisend koken tot een licht gebonden jus ontstaat. Voeg zout naar smaak toe.
  5. Als laatste verdeelt u netjes de zeekraal over de warme borden en legt u de stukken kabeljauw erop. Schep vervolgens de specerijenjus erover voor de heerlijke smaak.
  6. Tip: Ook lekker met geroosterde krielaardappeltjes: schep krielaardappeltjes in de schil op een bakblik om met olijfolie, zeezout en versgemalen peper en rooster ze in een oven van 220 °C in 20-25 minuten gaar.
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe