Kabeljauwfilet op stamppotje

Kabeljauwfilet op stamppotje
Recept Afdrukken
Heerlijk hoofdgerecht met kabeljouwfilet op een stamppotje. Gezond recept met vis ideaal voor de wintermaanden.
Porties
4 personen
Kook Tijd
35+ minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
35+ minuten
Kabeljauwfilet op stamppotje
Recept Afdrukken
Heerlijk hoofdgerecht met kabeljouwfilet op een stamppotje. Gezond recept met vis ideaal voor de wintermaanden.
Porties
4 personen
Kook Tijd
35+ minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
35+ minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Zet als eerste de grill aan op de hoogste stand zodat deze kan voorverwarmen. Schil de aardappels. Was en snijdt de aardappels in stukken. Zet ze op in een laagje koud water met een snufje zout en kook de aardappels in +/- 20 minuten gaar. Giet ze af en stamp ze fijn.
  2. Daarna snijdt u de olijven in dunne plakjes. Pel de teentjes knoflook en snijd ze fijn. Ondertussen verhit u in een ruime koekenpan 3 eetlepels olijfolie en bak hierin de knoflook. +/- 2minuten.
  3. Ook voegt u de preiringen toe en laat dit op een matig vuur in ongeveer 5 minuten gaar en zacht worden. Voeg het preimengsel, de olijven, de melk en naar smaak zout en peper toe aan de aardappels en warm de stamppot +/- 3 minuten op een laag vuur zachtjes door.
  4. Ondertussen spoelt u de de kabeljauwfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. Bestrijk de kabeljauwfilets en een heet grillrooster met wat olie. Leg de kabeljauwfilets op het rooster en laat ze onder de grill in ongeveer 6 minuten gaar worden. Tussentijds 1 maal keren. Bestrooi de filets naar smaak met wat zout en peper. Schep het prei-olijvenstamppotje in 4 warme diepe borden en leg hier de gegrilde kabeljauwfilets op.
  5. Tip: In plaats van gekookte aardappels kan ook een zakje kant-en-klare aardappelpuree gebruikt worden.
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe