Makreel gerookt met bleekselderij en citroensaus

Makreel gerookt met bleekselderij en citroensaus
Recept Afdrukken
Heerlijk gerookte markeel. Alleen al door de heerlijke geur van de makreel krijgt u er al zin in. Goed voor 2 personen.
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Makreel gerookt met bleekselderij en citroensaus
Recept Afdrukken
Heerlijk gerookte markeel. Alleen al door de heerlijke geur van de makreel krijgt u er al zin in. Goed voor 2 personen.
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Als eerste knipt u 2 stukken bakpapier van 30 x 30 cm. Ondertussen maakt u de makreel schoon en verwijderd u het vel en de graatjes. Als dit gebeurt is legt u de stukken makreel in het midden van de stukken bakpapier.
  2. Daarna schilt u de bleekselderij met een dunschiller en snijdt u de stengels in dunne plakjes. Ook snijd u de tomaatjes in reepjes. Verdeel de breekselderij, tomaatjes en de tijm over de makreel en druppel er wat citroensap over heen. (erg lekker!)
  3. Vouw de stukken papier netjes als een pakketje dicht. Verwarm de pakketjes 4 á 5 minuten in de magnetron op vol vermogen. Kook ondertussen de visbouillion met 1,5 eetlepel citroensap in tot er nog ongeveer 3 eetlepels over zijn.
  4. Roer de slagroom erdoor en kook het geheel nog 3 á 4 minuten in. Voeg zout en peper naar smaak toe. Klop de saus met de staafmixer schuimig.
  5. En als laatste legt u de pakketjes op twee borden en vouw ze open. Schenk de saus over de makreel en u heeft een heerlijk diner.
  6. Tip! Ook lekker met wilde en witte rijst!
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe