Makreel op vel gebakken met asperges en parmentier van witte kool

Makreel op vel gebakken met asperges en parmentier van witte kool
Recept Afdrukken
Heerlijke Makreel op vel gebakken. Een echt lekker recept.
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Makreel op vel gebakken met asperges en parmentier van witte kool
Recept Afdrukken
Heerlijke Makreel op vel gebakken. Een echt lekker recept.
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. De nerven uit de witte koolbladeren verwijderen. De kool zeer fijn snijden, aanstoven in olijfolie en kruiden met peper, zout en nootmuskaat.
  2. De aardappelen in de schil gaarkoken, pellen en met een vork pletten. De boter er onder mengen, kruiden met peper, zout en nootmuskaat en de witte kool er onder spatelen.
  3. De asperges schillen met een dunschiller en opbinden. Een liter water lichtjes zouten, het sap van een 1/2 citroen toevoegen en aan de kook brengen. Op zacht vuur de asperges erin gaarkoken gedurende 10 minuten.
  4. Voor de saus: De wortel, paprika en courgette in kleine dobbelsteentjes snijden. Alles in olijfolie krokant bakken en koud laten worden. De balsamico, frambozenazijn en Xérès azijn mengen en de beetgare groenteblokjes eraan toevoegen. Op smaak brengen met zout en peper en 15 minuten laten marineren.
  5. De makreelfilets langs beide zijden goudbruin bakken
  6. Voor een feestelijk bord: plaats een ring van 8 cm diameter op het bord, snijd de asperges overlangs middendoor en plaats ze met de platte kant tegen de binnenkant van de ring. De ring opvullen met de parmentier van witte kool, goed aandrukken en de ring wegnemen, de asperges blijven mooi rechtop staan. De makreelfilets met het vel bovenaan kruisgewijs onder de aspergekrans schikken. De saus er rond lepelen en de krans versieren met een bosje kervel.
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe