Mosselen basisrecept

mosselen
Mosselen basisrecept
Recept Afdrukken
Hoe maak ik een mosselrecept? Zie hier de instructies.
Porties
4 personen
Porties
4 personen
mosselen
Mosselen basisrecept
Recept Afdrukken
Hoe maak ik een mosselrecept? Zie hier de instructies.
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Pel de uien en snipper ze grof. Maak de preien en wortel schoon, snijd de preien in ringen en de wortel in plakken. Verdeel de groenten en de takjes selderij over de bodem van een mosselpan of een andere grote pan.
  2. Was de mosselen onder stromend water en leg mosselen die daardoor dichtgaan op de groenten. Tik mosselen die niet direct dichtgaan tegen het aanrecht. Verwijder mosselen die dan ook nog open blijven staan en kapotte mosselen. Leg alle dichte mosselen in de pan. Strooi er peper over en schenk de wijn erover.
  3. Breng de mosselen met het deksel op de pan aan de kook. Licht als het vocht kookt de deksel even op en breng de mosselen opnieuw aan de kook. Herhaal dit ongeveer drie keer tot alle mosselen in ca. 8 minuten open staan. Laat de mosselen in een vergiet even uitlekken en serveer ze in de pan met stokbrood, frites, een gemengde salade en verschillende sausjes.
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe