Poon op een bedje van groene linzen

Poon op een bedje van groene linzen
Recept Afdrukken
Gerecht voor 4 personen.
Porties
4 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
15 minuten
Poon op een bedje van groene linzen
Recept Afdrukken
Gerecht voor 4 personen.
Porties
4 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. De geweekte linzen 5 minuten koken in de bouillon, uithalen, verfrissen onder koud water en laten uitlekken. De bouillon bewaren voor de paprika-emulsie
  2. De veldsla en 1 sjalot fijnsnijden, onder de linzen mengen samen met de olijfolie. Kruiden met peper en zout. Koel bewaren.
  3. Voor de paprika-emulsie: de paprika schillen, in vier snijden, de pitjes verwijderen en het vruchtvlees in kleine blokjes versnijden.
  4. De resterende sjalot eveneens in kleine blokjes snijden. De sjalot even aanstoven in olijfolie, de paprika toevoegen en enkele minuten stoven. Kruiden met peper en zout, 1 dl bouillon toevoegen en terug enkele minuten laten sudderen.
  5. De paprika-emulsie mixen, zeven en warm houden. De poonfilets goudbruin bakken in olijfolie. De linzen in het midden van het bord schikken, de paprika-emulsie er rond lepelen en de poonfilets er tegenaan schikken.
  6. Garneren met enkele blaadjes veldsla.
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe