Scheermesjes gewokt met kreeft en waterkers

Scheermesjes gewokt met kreeft en waterkers
Recept Afdrukken
Schotse scheermesjes gewokt met kreeft en waterkers
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Scheermesjes gewokt met kreeft en waterkers
Recept Afdrukken
Schotse scheermesjes gewokt met kreeft en waterkers
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Breng de visbouillon aan de kook en gaar er de levende kreeft in gedurende 2 minuten. Haalde kreeft uit de bouillon en laat hem afkoelen. Verwijder het vlees uit de scharen en de staart.
  2. Voeg de crème fraîche en de gesnipperde knoflook toe aan de visbouillon. Breng het mengsel aan de kook en leg er de scheermesjes 20 seconden in tot de schelpen zich openen. Haal het vlees uit de scheermesjes en bewaar het witte deel. Snij dat in ragfijne stukjes.
  3. Laat de rest 1 uur sudderen in ½ liter van de vloeistof. Voeg de waterkers toe en laat 2 minuten doorkoken.
  4. Mix met een staafmixer en wrijf door een haarzeef. Verdun het geheel eventueel met wat bouillon.
  5. Verdeel het kreeftenvlees in gelijke stukken. Verhit een scheutje olijfolie in een hete (wok)pan. Voeg achtereenvolgens de zeekraal, stukjes kreeft, scheermesjes en tomaatjes toe en breng op smaak met peper en zout.
  6. Verwijder het vel van de tomaatjes en de houtige steeltjes van de zeekraal.
  7. Als presentatie Verdeel de inhoud van de wokpan over de schoongemaakte schelpen. Verdeel de saus met de spuit over de schelpen. Garneer met bosuitjes.
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe