Zalm Gegrilleerd met kerrie-tomatensaus

Zalm Gegrilleerd met kerrie-tomatensaus
Recept Afdrukken
Heerlijke maaltijd van zalm in combinatie met kerrie-tomatensaus. Goed voor vier personen.
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Zalm Gegrilleerd met kerrie-tomatensaus
Recept Afdrukken
Heerlijke maaltijd van zalm in combinatie met kerrie-tomatensaus. Goed voor vier personen.
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Aller eerst verwarmt u de gril op de hoogste stand. Pel en snipper de ui. Ondertussen smelt u de boter in een steelpannetje zonder dat de boter bruin wordt.
  2. Bak hierin de stukjes ui op een laag vuur in 3 minuten glazig. Hierbij voegt u de kerriepoeder toe en bak het minimaal een halve minuut mee. Daarbij voegt u de gezeefde tomaten, breng de saus aan de kook en laat het 5 minuten langzaam pruttelen.
  3. Daarna mengt u 2 eetlepels zure room met de maïzena en roer tot er geen klontjes meer over zijn. Voeg de rest van de zure room toe. Roer het zure roommengsel door de saus en laat de saus nog 3 minuten zachtjes pruttelen.Daarbij voegt u de rest van de zure room toe. Roer het zure roommengsel door de saus en laat de saus nog 3 minuten zachtjes pruttelen.
  4. Vervolgens brengt u de bieslook toe en brengt u langzaam de saus op smaak door middel van zout en peper. Spoel ondertussen de zalm moten zorgvuldig onder de koude kraan en dep deze voorzichtig droog.
  5. Besprenkel de zalmmoten met 1 eetlepel citroensap, bestrijk ze met een beetje slaolie en leg ze op het rooster van de grill.
  6. Schuif het rooster onder de hete grill en laat de zalmmoten aan beide kanten bruin en gaar worden (ongeveer 10 minuten). Dit geeft net even wat extra smaak.
  7. En als laatste legt u de zalmmoten op warme borden en schep de saus erover. Een heerlijk diner.
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe