Zeebaars met eekhoorntjesbrood en bloemkool

Zeebaars met eekhoorntjesbrood en bloemkool
Recept Afdrukken
Heerlijke zeebaars met eekhoorntjesbrood en bloemkool. Heerlijk van smaak.
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Zeebaars met eekhoorntjesbrood en bloemkool
Recept Afdrukken
Heerlijke zeebaars met eekhoorntjesbrood en bloemkool. Heerlijk van smaak.
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Bereidingswijze: (15 + 25 minuten
  2. 1. Week het eekhoorntjesbrood in water en laat het dan grondig uitlekken. Stoof de paddestoelen aan in wat olijfolie, samen met het gesnipperd sjalotje, de knoflook en de fijngesneden ham. Blus met de witte wijn. Doe er dan de visfumet, wat tijm, laurier en de room bij. Laat tot de helft inkoken. Haal de paddestoeltjes uit de kookpan en houd ze warm.
  3. 2. Maal de ingekookte saus met een mixer fijn en druk ze door een zeef.
  4. 3. Verdeel de bloemkool in roosjes. Kook ze kort in water en gaar ze dan verder in wat boter. Kruid met peper en zout.
  5. 4. Stoom (of pocheer) de zeebaarsfilets met de velkant naar onderen. Reken ongeveer 10 minuten.
  6. 5. Verdeel het eekhoorntjesbrood over 4 warme borden. Leg de vis erbovenop. Schik de roosjes bloemkool eromheen en lepel de saus over de vis. Versier met peterseliepluksels, enkele gedroogde roze besjes en eventueel een gekookt rivierkreeftje.
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe