Zeebaars gegrild met chilisaus en sesamzaad

Zeebaars gegrild met chilisaus en sesamzaad
Recept Afdrukken
Gegrilde zeebaars met chilisaus en sesamzaad een heerlijke maaltijd!
Porties
4 personen
Kook Tijd
20-30 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
20-30 minuten
Zeebaars gegrild met chilisaus en sesamzaad
Recept Afdrukken
Gegrilde zeebaars met chilisaus en sesamzaad een heerlijke maaltijd!
Porties
4 personen
Kook Tijd
20-30 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
20-30 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Als eerste verwarmt u de ovengrill. Leg de visfilets naast elkaar op de bakplaat of in een ovenschaal. Meng de sjalotjes met bieslook en dille, olie, sojasaus, chilisaus. Bestrijk de visfilets met dit mengsel. Meng het sesamzaad met het paneermeel en strooi dit mengsel over de zeebaars. Schuif het gerecht ca. 10 cm onder de hete ovengrill en rooster de vis in 4-5 minuten bruin en gaar. Let erop dat de sesamzaadjes niet verbranden. Serveer er gebakken rijst of mie met komkommersalade bij.
  2. Dit is ook een goed recept voor hele zeebaars (panklaar): pak de vis zonder sesamzaad en paneermeel eens in aluminiumfolie en leg het pakketje op de barbecue of 15 minuten in een oven van 200 °C. Rooster sesamzaad en paneermeel in een droge hete koekenpan en strooi het na het bereiden over de vis.
  3. Wijn: Een frisfruitige Beaujolais Villages vormt een lekkere verrassing bij de pikante zeebaars.
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe