Zeebaarsfilet gebakken met tomaat

Zeebaarsfilet gebakken met tomaat
Recept Afdrukken
Een lekkere maaltijd van gebakken zeebaarsfilet met tomaat.
Porties
2 personen
Kook Tijd
20-30 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
20-30 minuten
Zeebaarsfilet gebakken met tomaat
Recept Afdrukken
Een lekkere maaltijd van gebakken zeebaarsfilet met tomaat.
Porties
2 personen
Kook Tijd
20-30 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
20-30 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. U gaat als volgt te werk: Als eerste wrijft u de zeebaarsfilets in met zout en peper, besprenkel ze met citroensap en laat ze even liggen. Wentel de filets door de bloem.
  2. Ondertussen verhit u de olijfolie in een koekenpan en bak de zeebaarsfilets in 4-6 minuten bruin en gaar, keer ze halverwege voorzichtig met een spatel.
  3. Halveer ook de tomaten en schep de zaadjes en het vocht eruit. Snijd de tomaten in dunne reepjes. Leg de zeebaarsfilets op warme borden en houd ze warm onder aluminiumfolie.
  4. Daarna roert u de knoflook door het bakvet en bak enkele seconden. Schenk de wijn erbij en laat het vocht 1-2 minuten bruisend inkoken. Roer dan de tomaatreepjes en peterselie erdoor en warm de jus nog heel even door.
  5. Als laatste brengt u het als laatste op smaak met zout en peper en schep de jus met tomaat over de zeebaarsfilets.
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe