Canadese Canner Kreeft weer leverbaar

Canadese Canner Kreeft weer leverbaar

De Canadese Canner kreeften zijn vanaf vrijdag 16 mei 2014 weer leverbaar.

Dit gebeurt traditiegetrouw met de Canners! Een Canner is een kleine Canadese kreeft die tussen de 275 en 350 gram weegt.
Er zijn in Canada (rond Quebec, New Brunswick, Novia Scotia en New Foudland) in de Atlantische wateren 41 Lobster Fishing Areas. Dit zijn vangstgebieden die gedurende verschillende periodes geopend zijn.

In het voorjaar zijn deze vangstgebieden gedurende een wisselende periode tegelijkertijd geopend.Kreeften gaan ’s nachts op zoek naar voedsel, ze lopen met hun scharen en lange voelsprieten vooruit over de zeebodem. Kreeften eten schelpdieren als mosselen, oesters en Sint Jakobsschelpen, maar ook krabben en zee-egels. Een volwassen vrouwtje kan tot wel 75.000 eitjes leggen. De eitjes worden onder de staart meegedragen, waarna ze uitkomen. Dit gebeurt tussen midden juni en eind september.

De kreeften worden na transport direct verwaterd. Dit is een erg belangrijk proces, aangezien een kreeft (indien deze opgesloten zit) last heeft van stress. Hij houdt dan al zijn afvalstoffen binnen. Als de kreeft niet verwaterd zou worden, bestaat de kans dat deze zijn afvalstoffen laat gaan als hij afgekookt wordt. Dit resulteert in een vervlakking of zelfs gronderige smaak.

Tip!
Om levende Kreeft tijdelijk op te slaan, raden wij aan om ze in de koelkast te bewaren, overdekt met een vochtige doek of krant. Op deze manier kan een Kreeft 12 tot 24 uur overleven. Plaats kreeften nooit in zoet water of gesmolten ijs; dit overleven ze niet! Een gekookte kreeft kan gekoeld (koeler dan 7°C) tot twee dagen in de koelkast worden bewaard.

 

Artikelnummer: 440102