Hotel van het jaar 2015! Prinsenhof Groningen

Hotel Prinsenhof aan het Martinikerkhof in Groningen is maandag door Gault&Millau uitgeroepen tot beste hotel van Nederland.

Gault&Millau is een onafhankelijke restaurant- en hotelgids. Ieder jaar reikt de gids een award uit aan het beste hotel en het beste restaurant van Nederland.

Historie
Volgens de jury is Hotel Prinsenhof erin geslaagd het historische karakter van het gebouw te behouden. ‘Men is er bij de verbouwing (twee jaar geleden, red.) goed in geslaagd om hotellerie en gastronomie te combineren met het behoud van historisch erfgoed’, aldus de jury.

Verrassing
Eigenaar Jacques Muller had het nooit verwacht dat zijn hotel er met de winst vandoor ging: ‘We werden uitgenodigd voor een lunch in Amsterdam vandaag. Ik wist dat we genomineerd waren, maar ik had totaal niet verwacht dat ons hotel als beste uit de bus zou komen.’ De andere twee genomineerde hotels waren het Waldorf Astoria-hotel in Amsterdam en Het Arresthuis in Roermond.

Muller vindt het een hele eer dat hij zijn hotel een jaar lang beste hotel van Nederland mag noemen. Het certificaat van Gault&Millau krijgt een prominente plek in het voormalige pand van RTV Noord. ‘Het is ongronings om heel hard op de trommel te slaan, maar dit is te leuk om niet te vertellen’, aldus Muller.

bron: RTVNoord