Dorade op bedje van ratatouille
Ingrediënten
- 4 stuks Dorade filet
- 2 Courgette heel
- 1 Aubergine heel
- 6 stuks Tomaten
- 2 stuks Uien
- 2 hele Knofloken
- 1 bosje Verse oregano
- Zout en versgemalen peper
- 1 flesje Olijfolie
- 100 gram Belegen kaas (geraspt)
- 1 theelepel Paprikapoeder
Porties: personen
Instructies
- Als eerste verwarmt u de oven op 200 graden Celsius. Vervolgens snijdt u de courgette, de aubergine en tomaten in gelijke stukjes. En snijd de ui door de helft, dan in vieren en haal de ui los zodat er ‘rokken’ ontstaan.
- Hak de knoflook heel fijn en roerbak dit te samen met de gesneden groenten minimaal 5 minuten. Daarna doet u dit zorgvuldig in een ovenschaal met wat olijfolie en maak het vervolgens naar smaak.
- Ondertussen hakt u de oregano fijn en schep de twee eetlepels hiervan door de groenten heen. Als dit gebeurt is bestrooid u de dorade filet aan beide kanten met peper en zout naar smaak. En leg deze daarna boven op de groenten. Bestrooi het geheel met kaas vermengd met de paprika poeder.
- Schuif de ovenschaal langzaam in het midden van de voorverwarmde oven. Stoof de dorade met ratatouille in ongeveer 8 minuten gaar.
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe