Forel met limoen en amandel
Ingrediënten
- 2 stuks forellen (panklaar)
- 3 eetlepels bloem
- 2 eetlepels Olie of 25gram boter
- 1 stuks Limoen in dunne plakjes!
- 2 eetlepels Droge sherry of witte wijn
- 2 eetlepels Geschaafde amandelen geroosterd
- 1 eetlepel bieslook fijn geknipt
- Zout en peper versgemalen
Porties: personen
Instructies
- Als eerste spoelt u de forellen af onder koud stromend water en dep ze droog met keukenpapier. Bestrooi de forellen met zout en peper aan binnen én de buiten kant en wentel ze door de bloem.
- Daarna verhit u de olie in een ruime koekenpan en bak de forellen 4 á 5 minuten per kant goudbruin én gaar. (dit geeft extra smaak)
- Leg de forellen op warme borden en houd ze warm onder aluminiumfolie! Bak de limoenplakjes in het bakvet en voeg sherry en of witte wijn er aan toe.
- U serveert de forellen met de gebakken limoenplakjes en strooi de geroosterde amandelen en bieslook erover.
- Tip! Ook lekker met roergebakken spinazie en rijst!
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe