Gamba’s met tomaat en kokos
Ingrediënten
- 500 gram gepelde tijgergarnalen diepvries
- 2 eetlepels Olie
- 1 stuks ui (dunne partjes)
- 2 tenen Knoflook fijngehakt
- 2 theelepels sambal badjak of Indiase currypasta
- 6 stuks Tasty Tom tomaten in stukjes
- 100 ml kokosmelk
- zeezout
- Zwarte peper versgemalen
- 2 eetlepels verse korianderblaadjes
Porties: personen
Instructies
- Bereidingswijze: Verhit de olie in een wok en fruit de ui en knoflook zachtjes glazig. Schep de sambal erdoor en bak deze nog 1 minuut mee. Schep dan de tomaten erdoor en roerbak de ingredienten 3-4 minuten tot het een dikke, rulle saus wordt. Voeg de garnalen toe en schenk de kokosmelk erbij. Verwarm het gerecht nog 2-3 minuten op matig vuur en breng het op smaak met zeezout en peper.
- Strooi de koriander er op het laatste moment over. Lekker met rijst en broccoli.
- Tip!!! Strooi is met de koriander ook 1 á 2 eetlepels seroendeng over de garnalen. Besprenkel wat limoensap aan het einde over het gerecht. Lekker!!
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe