Garnalencocktail met komkommer
Ingrediënten
- 200 gram Hollandse garnalen
- halve Komkommer kleine
- halve sinaasappel
- 2 eetlepels verse dille (fijngehakt)
- 75 gram waterkers
- 100 gram Griekse yoghurt
- 2 eetlepels Olijfolie extra vierge
- mespunt chilipoeder
- zout en versgemalen zwarte peper
Porties: personen
Instructies
- Schil de komkommer en snijd het stuk in de lengte doormidden. Schraap de zaadjes eruit en snijd de komkommer in kleine blokjes.
- Verwijder de grove takjes uit de waterkers. Leg in vier rechte (whisky)glazen een laagje van waterkersblaadjes.
- Schep de helft van de garnalen erop en verdeel de komkommer erover. Schep de rest van de garnalen erop.
- Roer de yoghurt los met de olijfolie en breng het sausje pittig op smaak met zout, peper en chilipoeder.
- Schep in elk glas een lepel van het sausje.
- Tip: Ook leuk als buffethapje in kleine borrelglaasjes!
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe