- Veltman Vis Service - https://veltmanvis.nl -

Dorade gebakken met tomatenbasilicumsaus

zalm
Dorade gebakken met tomatenbasilicumsaus
[1]
Recept Afdrukken
Recept voor het maken van een lekker en gezond hoofdgerecht. Een heerlijk gevulde vismaaltijd!
Porties
4 personen
Kook Tijd
35 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
35 minuten
zalm
Dorade gebakken met tomatenbasilicumsaus
[1]
Recept Afdrukken
Recept voor het maken van een lekker en gezond hoofdgerecht. Een heerlijk gevulde vismaaltijd!
Porties
4 personen
Kook Tijd
35 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
35 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Leg de dorade filets in een afsluitbaar bakje. Bestrooi ze daarna met de fijngesneden basilicumblaadjes en besprenkel ze met 8 eetlepels (citroen)olijfolie.
  2. Draai er vervolgens wat versgemalen peper over heen en laat de filets vier uur in de koelkast manieren.
  3. Doe de visbouillon in de pan en laat het inkoken tot 1dl. Voeg daaraan toe: de room met gewassen en in stukjes gesneden pomodori toematen aan toe.
  4. Laat dit twintig minuten langzaam inkoken, voortdurend roeren! Wrijf de saus door de zeef en breng het op smaak door middel van peper en zout. En voeg op het laatste moment ragfijn gesneden basilicumblaadjes toe.
  5. Verhit in een koekenpan 4 el olijfolie, dep de dorade filets droog en haal de basilicumblaadjes eraf. En bestrooi deze met een beetje zeezout.
  6. Haal de dorade filets rustig door de broodkruimels heen en bak ze zorgvuldig aan beide zijden in de olijfolie. Haal vervolgens de filets uit de pan en leg ze op het keukenpapier.
  7. Nu is uw diner klaar om geserveerd te worden.
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe [10]