Kabeljauw gebakken met Griekse groenten
Ingrediënten
- 4 stukken Kabeljauwfilets á 150gram
- 2 hele Grote courgettes
- 1 stuks heel Grote ui
- 2 stuks Knoflook
- 2 stuks Vleestomaat
- 100 gram Fetakaas
- 4 eetlepels Olijfolie
- 2 theelepels Gedroogde fijm
- 1 dl Witte wijn
- 2 eetlepels bloem
- 1 stuks Zout en peper
Porties: personen
Instructies
- Als eerst begint u met het spoelen van de kabelfilets onder de koude kraan en dep deze droog.
- Snijd ondertussen de courgettes in de lengte in vieren en vervolgens in stukjes van een halve cm dikte. Pel en snipper de ui én de knoflook. Ook snijd u de tomaten in stukjes en hak de fetakaas fijn.
- Als u dit klaar heeft verhit u 2 eetlepels olijfolie in een ruime koekenpan en bak hierin de gesnipperde ui met de stukjes courgette 5 min. al omscheppend op een hoog vuur. Vervolgens voegt u de knoflook en de stukjes tomaat toe en bak deze 1 minuut mee.
- Daarna roert u de fetakaas, 1 tl tijm, zout, peper en de witte wijn door de groenten en laat ze op een laag vuur in ongeveer 12 minuten gaar worden. Meng de bloem met 1 tl tijm, een snufje zout en een snufje peper. Wentel de kabeljauw door het bloemmengsel.
- Verhit de rest van de olie in een diepe pan met dikke bodem en bak hierin de filets aan beide kanten bruin en gaar ( 6 tot 8 minuten, dit is afhankelijk van de dikte van de filets). Vervolgens schept u de groentemengsel op een warme schaal en leg de vis er op. Een perfecte combinatie.
- Tip: Ook lekker met macaroni!
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe