Zeewolf geroosterd met pittige mangosaus
Ingrediënten
- 4 stuks Zeewolf filet á 150gram
- 1 hele Limoen
- 2 hele Bosuitjes
- 1 hele Rode peper
- 1 hele mango rijp
- 3 eetlepels koriander fijngehakte
- 1 stuks Darégal
- 1 stuks Zout en peper versgemalen
Porties: personen
Instructies
- Maak de limoen schoen en rasp de schil er dun af. Ondertussen perst u de limoen uit. Wrijf de zeewolffilets in met één eetlepel limoensap en laat deze 10 minten liggen.
- Vervolgens snijd u de bosuitjes in dunne ringetjes. Haal de zaadjes uit de peper en snijd de peper in kleine stukjes. Ondertussen schilt u de mango met een dunschiller en snijd het vruchtvlees in dunne plakken. Pureer de mango in een keukenmachine of met een staafmixer.
- Daarna roert u de rest van het limoensap met de geraspte limoenschil, de bosuitjes, peperreepjes en koriander door de mangopuree. Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Als dit eenmaal gebeurt is snijd u de Chinese kool in flinterdunne reepjes. Zet de gril grillpan aan tot deze gloeiend heet is. Bestrijk de zeewolffilets met olijfolie en rooster de zeewolffilets op hoog vuur in 8-10 minuten mooi bruin en gaar, keer ze halverwege. Dit geeft extra smaak.
- Lekker met roergebakken spitskool of sperziebonen en wit/wilde rijst. Een aanrader!
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe