Ingrediënten
- 4 stuks kabeljauw [2] van ca. 200 g per stuk
- 1 prei [3]
- 500 g pastinaak [4]
- 500 ml Kookroom [5]
- 500 ml Melk [6]
- bloem [7]
- viskruiden [8]
- Zout en peper [9]
Porties: personen
Instructies
- Schil de pastinaak en snijd deze in kleine stukjes.
- Kook de pastinaak in 250 ml kookroom en 250 ml melk.
- Als de pastinaak door en door gaar is, afgieten en met een staafmixer er een mooie puree van maken.
- Wrijf/zeef de puree door een (bol)zeef.
- Snijd het groen van de prei in ringetjes en was dit.
- Doe een klein klontje boter in een steelpan, fruit de prei even aan (zonder dat het kleurt).
- Voeg 250 ml kookroom bij de prei en laat dit rustig sudderen.
- Als de prei gaar is, deze met een staafmixer mixen tot een mooie saus.
- Breng de saus op smaak met zout en peper.
- Kruid de kabeljauw aan beide kanten met de viskruiden.
- Bloem de vis aan de kant zonder huid en bak deze om en om tot hij gaar is (ca. 5 minuten).
- Serveer de puree, kabeljauw en de saus op een bord.
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe [10]