Kabeljauw met specerijenjus
Ingrediënten
- 4 stuks kabeljauwfilet Dikke stukken van 150gram
- 1 halve sinaasappel Sap en rasp
- 0,5 eetlepel Korianderzaadjes
- 0,5 eetlepel Mosterdzaadjes
- 0,5 eetlepel Komijnzaadjes
- 0,5 eetlepel Zwarte peperkorrels
- 200 gram Zeekraal
- 50 gram bloem
- 3 eetlepels Olijfolie
- 200 ml Medium dry sherry of droge witte wijn
Porties: personen
Instructies
- Als eerste wrijft u de kabeljauw in met zout en sinaasappelsap. Laat de stukken zo eventjes liggen. Wrijf vervolgens de korianderzaadjes, mosterdzaadjes, komijnzaadjes en de peperkorrels in een vijzel fijn.
- Vervolgens overgiet u de zeekraal in een zeef met kokend water en laat de groente goed uitlekken. Wentel de stukken kabeljauw door de bloem en schud de overtollige bloem eraf.
- Daarna moet de olie verhit worden in een koekenpan mét antiaanbaklaag en bak de kabeljauwfilets in 8 tot 10 minuten bruin en net gaar. Houd de gebakken kabeljauw warm op een bord onder het aluminiumfolie.
- Roer de fijngewreven zaadjes door het bakvet en bak ze 1-2 minuten tot ze gaan geuren. Schenk de sherry erbij, roer de sinaasappelrasp erdoor en laat het geheel 2-3 minuten bruisend koken tot een licht gebonden jus ontstaat. Voeg zout naar smaak toe.
- Als laatste verdeelt u netjes de zeekraal over de warme borden en legt u de stukken kabeljauw erop. Schep vervolgens de specerijenjus erover voor de heerlijke smaak.
- Tip: Ook lekker met geroosterde krielaardappeltjes: schep krielaardappeltjes in de schil op een bakblik om met olijfolie, zeezout en versgemalen peper en rooster ze in een oven van 220 °C in 20-25 minuten gaar.
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe