Tong (sliptong)krokant gebakken met bieslookdressing
Ingrediënten
- 8 Ontvelde sliptongen
- 4 Eetlepels bloem
- 2 Eetlepels slaolie
- 25 Gram boter
- 1 Eetlepel citroensap
- 1 Eetlepel fijngeknipte bieslook
- Zout
Porties: personen
Instructies
- Spoel de sliptong af onder de koude kraan en dep ze droog.
- Vervolgens bestrooid u de tongen vlak voordat u deze bakt met een snufje zout en de bloem.
- Ondertussen verhit u de slaolie met de boter in twee ruime koekenpannen (anti-aanbaklaag). Laat de sliptontongen 2 á 3 minuten aan elke kant gaar bakken. Denk erom keer de sliptongen slechts maar één keer!
- Daarna legt u de sliptongen op een warme schaal, zo houdt u deze even warm.
- Als laatste voegt u de citroensap en natuurlijk de bieslook aan het bakvet toe. En strooi deze bieslookdressing zorgvuldig over de vis.
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe