Makreel gerookt met bleekselderij en citroensaus
Ingrediënten
- 1 stuks Gerookte makreel of 2 licht gerookte makreelfilets
- 3 stengels Bleekselderij
- 3 gedroogde Gedroogde tomaatjes op olie
- 1 hele Citroen (sap)
- 1 dl Visbouillion (van een tablet)
- 125 ml Slagroom
- 2 takjes tijm Verse tijm of gegedroogd
- Zout en peper
Porties: personen
Instructies
- Als eerste knipt u 2 stukken bakpapier van 30 x 30 cm. Ondertussen maakt u de makreel schoon en verwijderd u het vel en de graatjes. Als dit gebeurt is legt u de stukken makreel in het midden van de stukken bakpapier.
- Daarna schilt u de bleekselderij met een dunschiller en snijdt u de stengels in dunne plakjes. Ook snijd u de tomaatjes in reepjes. Verdeel de breekselderij, tomaatjes en de tijm over de makreel en druppel er wat citroensap over heen. (erg lekker!)
- Vouw de stukken papier netjes als een pakketje dicht. Verwarm de pakketjes 4 á 5 minuten in de magnetron op vol vermogen. Kook ondertussen de visbouillion met 1,5 eetlepel citroensap in tot er nog ongeveer 3 eetlepels over zijn.
- Roer de slagroom erdoor en kook het geheel nog 3 á 4 minuten in. Voeg zout en peper naar smaak toe. Klop de saus met de staafmixer schuimig.
- En als laatste legt u de pakketjes op twee borden en vouw ze open. Schenk de saus over de makreel en u heeft een heerlijk diner.
- Tip! Ook lekker met wilde en witte rijst!
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe