Meerval gebakken met citroenpeterseliejus
Ingrediënten
- 2 150 meervalfilet
- 1 stuks Citroen (sap) sap en raspsel ervan
- 2 eetlepels Olijfolie
- 2 eetlepels Kappertjes
- 2 eetlepels verse platte
- Peterselie gehakt
- 0,5 theelepel Mosterd
Porties: personen
Instructies
- Besprenkel de meerval met 1 eetlepel citroensap en strooi er zeezout over. Verhit de olie en bak de visfilets 2-3 minuten per kant. Schep de vis uit de pan en houd de filets warm onder aluminiumfolie.
- Voeg de citroenrasp en de rest van het sap bij het bakvet en laat dit 1 minuut koken. Schep de kappertjes, peterselie en mosterd erdoor en voeg peper naar smaak toe.
- Leg de meerval op warme borden en schep de jus erover.
- Serveer met gekookte aardappels, worteltjes en peultjes.
- Lekker met mediterrane puree: aardappelpuree met geperste teentjes knoflook, gehakte rozemarijn of basilicum en stukjes gedroogde tomaat op olie.
- Wijn tip: Een witte Bergerac is fris, fruitig en bescheiden van smaak. Dat past precies bij deze meerval
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe