Mosselspaghetti

Mosselspaghetti
Recept Afdrukken
Heerlijke mosselspaghetti.
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Mosselspaghetti
Recept Afdrukken
Heerlijke mosselspaghetti.
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. 1. Was de mosselen en laat ze staan in koud water. Verwijder kapotte en geopende schelpen (zie kadertje op deze pagina). Kook de mosselen in een grote pan met 50 ml water afgedekt op hoog vuur ca. 7 min. tot de schelpen open gaan. Schud tussentijds de mosselen regelmatig om. Neem de mosselen uit de schelp en houd 12 mosselen in de schelp apart als garnering.
  2. 2. Pel en snipper de ui. Pers het teentje knoflook. Halveer de peper in de lengte, spoel onder de kraan de zaadjes eruit en snijd fijn. Snijd de ansjovis in kleine stukjes en hak de peterselie fijn.
  3. 3. Verhit de olie in een hapjespan en fruit hierin de ui met knoflook, rode peper en ansjovis. Voeg de witte wijn, tomatenblokjes en kappertjes toe en laat de saus ca. 10 min. op zacht vuur sudderen. Kook intussen de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking in kokend water met zout beetgaar. Breng de saus op smaak met zout en peper.
  4. 4. Schep alle mosselen (zonder schelp) en de spaghetti door de saus. Verdeel de pasta over 4 diepe borden en garneer de pasta met de peterselie en de mosselen in de schelp.
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe