Ingrediënten
- 1 kilo mosselen [3]
- Gemberwortel [4] 2cm (vers)
- 250 ml droge witte Huiswijn [5]
- 1 stuks visbouillonblokje [6]
- 1 theelepel Kerriepoeder [7] mild
- 1 stuks venkel [8]
- 1 stuks groene paprika [9]
- 3 stuks Tomaten [10]
- 50 gram spekreepjes [11]
- 300 gram krieltjes [12] gekookt
- 200 ml koksroom [13]
- 200 gram roodbaarsfilet [14]
Porties: personen
Instructies
- Was de mosselen en verwijder de mosselen die open zijn.
- Schil en hak de gember fijn.
- Breng 250ml water met de wijn, het visbouillonblokje, de gember en de kerriepoeder aan de kook.
- Kook de mosselen ca. 7 minuten en schud ze een keer. Zeef het mosselvocht.
- Was de venkel en snij deze in reepjes en de paprika in stukken. Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees in parten.
- Bak de spekjes in een ruime pan ca. 3 minuten en voeg de krieltjes, venkel en de paprika toe. Bak ca. 4 minuten.
- Schenk het mosselvocht en de koksroom over het groentemengsel. Laat de groenten op een laag vuur in ca. 6 minuten gaar worden.
- Was en snij de roodbaarsfilet in stukken en voeg deze samen met de tomaat toe. Laat de roodbaarsfilet ca. 5 minuten op een laag vuur gaar worden.
- Schep de mosselen erdoor en breng eventueel op smaak met peper.
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe [15]