Paling gerookt op lauwwarme aardappel-spinaziesalade
Ingrediënten
- 150 gram paling gerookt
- 400 gram aardappelen vastkokend
- 1,5 el balsamicoazijn
- 1 theelepel Mosterd
- 2 theelepels verse tijmblaadjes verse
- 3 el Olijfolie
- 2 Bosuitjes
- 6 cherrytomaatjes
- 150 gram Spinazie vers paknlaar
- Zout
- Peper
Porties: personen
Instructies
- Haal de paling een half uur voor gebruik uit de koelkast.
- Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes. Kook de aardappelplakjes in een pan met weinig water en wat zout in ca. 5 minuten beetgaar.
- Klop intussen in een kom de azijn met de mosterd, tijm, olijfolie en zout en peper naar smaak tot een dressing.
- Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes. Halveer de tomaatjes. Giet de aardappelplakjes af en schep ze warm door de dressing.
- Schep ook de spinazie en uiringetjes erdoor.
- Schep de lauwwarme aardappelsalade op twee borden en leg de plakjes gerookte paling en de tomaatjes erop.
- Wijntip: Vin de Pays d'Oc Sauvignon de Touraine.
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe