Poon op een bedje van groene linzen
Ingrediënten
- 8 stuks poonfilets
- 150 gram groene linzen (1/2 uur geweekt in koud water)
- 1 stuks rode paprika
- 100 gram Veldsla
- 2 hele sjalotten
- 2 dl gevogeltebouillon
- 2 eetlepels Olijfolie
- Peper en zout
Porties: personen
Instructies
- De geweekte linzen 5 minuten koken in de bouillon, uithalen, verfrissen onder koud water en laten uitlekken. De bouillon bewaren voor de paprika-emulsie
- De veldsla en 1 sjalot fijnsnijden, onder de linzen mengen samen met de olijfolie. Kruiden met peper en zout. Koel bewaren.
- Voor de paprika-emulsie: de paprika schillen, in vier snijden, de pitjes verwijderen en het vruchtvlees in kleine blokjes versnijden.
- De resterende sjalot eveneens in kleine blokjes snijden. De sjalot even aanstoven in olijfolie, de paprika toevoegen en enkele minuten stoven. Kruiden met peper en zout, 1 dl bouillon toevoegen en terug enkele minuten laten sudderen.
- De paprika-emulsie mixen, zeven en warm houden. De poonfilets goudbruin bakken in olijfolie. De linzen in het midden van het bord schikken, de paprika-emulsie er rond lepelen en de poonfilets er tegenaan schikken.
- Garneren met enkele blaadjes veldsla.
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe