Rogvleugel gebakken met rodebietensalade
Ingrediënten
- 1 stuks rogvleugel in 2 filets
- 400 gram rode bieten rauw
- 0,5 citroen sap
- 3 eetlepels walnootolie
- Zwarte peper versgemalen
- 1 stuks bosuitje dunne ringentjes
- 25 gram pistachenootjes gepeld
- 25 gram bloem
- 0,5 eetlepel Milde kerriepoeder
- 4 eetlepels rijstolie of zonnebloemolie
Porties: personen
Instructies
- U gaat als volgt te werk: Wrijf de stukken rog in met zout en citroensap en laat ze 5 minuten liggen. Schil de biet met een dunschiller en rasp hem grof (in de keukenmachine).
- Vervolgens klopt u het citroensap met de walnootolie en wat zout en peper tot een dressing. Schep de bietjes en bosui erdoor en laat de salade een kwartier staan. Hak de pistachenootjes grof.
- Daarna mengt u in een diep bord de bloem met de kerriepoeder. Wentel de stukken rog door de bloem. Verhit de olie in een koekenpan en bak de rogvleugel in 8-10 minuten goudbruin en gaar. Schep de pistachenootjes door de bietensalade. Leg de stukken vis op warme borden en schep er wat bietensalade naast. Geef de rest van de salade erbij. Lekker met aardappelgratin.
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe