Snoekbaars gepocheerde met courgette
Ingrediënten
- 2 liter Water
- 1 pond Graten van witvis
- Sap van 2 citroenen of 2 theelepels witte azijn
- 1 dl Droge witte wijn
- 1 halve ui
- 1 halve Wortel
- 10 stuks Peterseliestelen
- 1 potje Peperkorrels
- 800 gram Snoekbaarsfilet 200 gram per persoon
- 1 halve Courgette
- Olijfolie
- Zout en versgemalen peper
Porties: personen
Instructies
- Voor de court-bouillon gaat u als volgt te werk: was de graten. Snijd de groenten in grove stukken. Meng daarbij alles wel door elkaar en breng dit aan de kook. Laat het vervolgens op een laag vuurtje 30 minuten intrekken. Let op: zeef alles wel door een doek!
- Daarbij brengt u wat bouillon aan de kook en pocheer hierin op een laag vuur de snoekbaarsfilets. Snijd de schil van de courgette af. (dikke stukken) zodat alleen het middelste deel van de courgette overblijft. (de zaadjes)
- Ook snijdt u van de schil een grove juliene en bak deze in wat hete olijfolie. Breng deze op smaak met grof gemalen peper en zout. (erg lekker!). Leg de snoekbaarsfilets netjes op de gebakken courgette zodat het er heerlijk en perfect uitziet!
- Tip: Lekker met een witte wijnsaus (beurre blanc) bij.
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe