Snoekbaars met provençaalse casserole
Ingrediënten
- 600 - 800 gram Snoekbaarsfilet Diepvries
- 2 eetlepels citroensap
- 1 potje Peper versgemalen
- 2 stuks Knoflook fijn gehakt
- 5 stuks Sjalotjes gesnipperd
- 3 stuks Vleestomaten
- 1 hele Verse courgette
- 4 eetlepels Olijfolie
- 200 ml Droge witte wijn
- 1 eetlepel Verse tijm
- Rozemarijn gehakt
Porties: personen
Instructies
- U gaat als volgt te werk: laat de vis ontdooien als deze uit de diepvries komt. Snijd de filets in repen van 5 cm en besprenkel ze met citroensap en strooi er daarna peper en zout overheen. Kruis de tomaten in, leg ze even in kokend water en pel ze. Ook snijdt u ze in partjes.
- Vervolgens snijdt u de courgette in plakken van 2cm dikte. Ondertussen zet u de braadpan op en verhit de olijfolie. En breng hierin de knoflook en sjalotjes te bakken. Voeg de snoekbaars toe en bak deze minimaal 2 minuten mee.
- Als laatse voegt u de tomaten, courgette, witte wijn en tijm toe en stoof ze zachtjes 15 minuten.
- Voeg ook eens 5 in stukjes gesneden ansjovisfilets of 1 eetlepel gehakte zwarte en groene olijven zonder pit aan de casserole toe. Lekker met grof bruin brood.
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe