Tonijn filet met gewokte zomergroenten, cherrytomaatjes en sesam-sojasaus
Ingrediënten
- 4 tonijnfilets 90 g per stuk
- 1 gele peen
- halve prei
- halve rode paprika
- 4 radijsjes
- 1 bakje cherrytomaatjes
- 1 handje sesamzaadjes (wit/zwart)
- 100 ml Sojasaus
- 25 gram suiker
- Zout en peper
Porties: personen
Instructies
- Snijd de gele peen, prei en paprika in mooie slierten. En de radijsjes in dunne plakjes.
- Blancheer deze kort in kokend water (blancheren is kort koken zodat het product nog beetgaar is).
- Schep de groenten uit het kokende water en leg ze in ijswater (tegen verkleuring).
- Doe de sojasaus en de suiker in een pannetje en laat dit tot de helft inkoken.
- Bak de sesamzaadjes in een koekenpan even aan tot ze gekleurd zijn.
- Doe de sesamzaadjes bij de sojasaus in en laat dit afkoelen.
- Bedek de tonijnfilet aan één kant met de mix van sesam-soja.
- Snijd de cherrytomaatjes door de helft.
- Wok de gesneden en geblancheerde groenten samen met de tomaatjes en breng de groenten op smaak met peper en zout.
- Leg de gewokte groenten in het midden van de borden.
- Druppel de sesam-sojasaus om de groenten heen.
- Bak de tonijnfilet om en om in een koekenpan, ca. 1 minuut (zeker niet te lang, de tonijn mag rosé zijn).
- Breng de tonijnfilet op smaak met peper en zout.
- Leg de tonijnfilet op de groenten.
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe