Zeebaars filet met doperwtenpuree en witte wijn dragon saus
Ingrediënten
- Zeebaars:
- 8 zeebaarsfilets 100 g per stuk
- Zout en peper
- Doperwtenpuree:
- 400 g doperwten uit de vriezer
- 50 g roomboter
- 500 ml bouillon
- 50 ml Kookroom
- Witte wijn dragon saus:
- 250 ml Witte wijn
- paar takjes dragon
- 250 ml Kookroom
Porties: personen
Instructies
- Doe de doperwten met de bouillon in een steelpan.
- Kook dit gaar in ongeveer 10 minuten.
- Giet de bouillon af, laat een beetje bouillon achter in de pan en pureer de massa met een staafmixer.
- Voeg hier beetje bij beetje de room en roomboter aan toe, voor een nog zachtere crème.
- Schenk de witte wijn in een pan met de klein gesneden dragon, laat dit indampen op laag vuur tot ongeveer de helft.
- Voeg nu de room aan de wijn toe en laat dit inkoken tot een stevige saus.
- Peper en zout de zeebaarsfilet en bak de baars om en om in de pan, in totaal ongeveer 5 minuten.
- Doe de puree op een bord en serveer hierop de vis met de saus eromheen.
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe