Zeebaars gegrild met rode uienkruidenmarmelade
Ingrediënten
- 600 gram zeebaarsfilet met huid
- 1 eetlepel chiliolie
- citroensap
- Zwarte peper versgemalen
- 4 stuks rode uien
- 2 eetlepels Olie
- 1 eetlepel bruine basterdsuiker of honing
- 1 mespunt kaneelpoeder
- 1 eetlepel verse peterselie gehakt
- 1 theelepel verse rozemarijn of tijnm fijngehakt
Porties: personen
Instructies
- U gaat als volgt te werk: Als eerste bestrijkt u de zeebaarsfilets met chiliolie. Sprenkel er citroensap over en strooi er peper en zout over. Verhit voor de marmelade de olijfolie en fruit de uien tot ze glazig zijn. Doe de suiker erbij en laat die licht karameliseren. Laat de uien op een lage stand 10-15 minuten garen.
- Daarna als dit gebeurt is schept u er kaneelpoeder, peterselie, rozemarijn en zout naar smaak door. Verhit een grillpan en rooster de zeebaarsfilets ca. 3 minuten per kant. Serveer de vis met de uienmarmelade ernaast. Lekker met aardappelpuree en peultjes of doperwten.
- Maak zelf chiliolie door olijfolie te mengen met wat chilipoeder of enkele druppels tabasco.
- Eet u smakelijk.
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe