Zeebaarsfilet gebakken met tomaat
Ingrediënten
- 125 gram zeebaarsfilet
- Zwarte peper versgemalen
- Zout versgemalen
- 2 eetlepels bloem
- 3 eetlepels Olijfolie
- 3 stuks Tomaten
- 1 teen Knoflook fijngehakt
- 150 ml droge witte wijn of medium dry sherry
- 2 eetlepels platte peterselie fijngehakt
Porties: personen
Instructies
- U gaat als volgt te werk: Als eerste wrijft u de zeebaarsfilets in met zout en peper, besprenkel ze met citroensap en laat ze even liggen. Wentel de filets door de bloem.
- Ondertussen verhit u de olijfolie in een koekenpan en bak de zeebaarsfilets in 4-6 minuten bruin en gaar, keer ze halverwege voorzichtig met een spatel.
- Halveer ook de tomaten en schep de zaadjes en het vocht eruit. Snijd de tomaten in dunne reepjes. Leg de zeebaarsfilets op warme borden en houd ze warm onder aluminiumfolie.
- Daarna roert u de knoflook door het bakvet en bak enkele seconden. Schenk de wijn erbij en laat het vocht 1-2 minuten bruisend inkoken. Roer dan de tomaatreepjes en peterselie erdoor en warm de jus nog heel even door.
- Als laatste brengt u het als laatste op smaak met zout en peper en schep de jus met tomaat over de zeebaarsfilets.
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe