Ingrediënten
- 12 stuks zeetongfilets [3]
- 2 hele Vleestomaten [4]
- 2 stuks venkelknollen [5]
- 50 gram peultjes [6]
- 1 bosje lente-uitjes [7]
- 2 eetlepels olijfolie extra vierge [8]
- 1 theelepel Peperkorrels [9]
- 1 snufje Zout [10]
- scheutje Pernod [11]
Porties: personen
Instructies
- Maal de peperkorrels fijn en wrijf de tongfilets daarmee in, samen met een snufje zout.
- Bak de filets zonder olie of boter net gaar.
- Snijd de venkel in repen en kook ze in een bodempje water met zout.
- Pureer de venkel met 1 el olijfolie in een blender en breng op smaak met peper en zout.
- Snijd de lente-uitjes in dikke ringetjes. Snijd de tomaten in kleine blokjes.
- Verhit de resterende olie en laat de lente-uitjes en de peultjes hierin 3 minuten garen op een laag vuur.
- Verdeel de venkelpuree over vier warme borden en schep de tongfilets erop.
- Besprenkel de vis met Pernod en garneer de vis met de peultjes, de lente-uitjes en de blokjes tomaat.
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe [12]