Ingrediënten
- 600 gram Zeewolffilets
- 1 stuks peper en zeezout Versgemalen
- 1 heel Bosje bieslook
- 1 heel Bosje platte peterselie
- 6 eetlepels bloem
- 1 heel Ei
- 200 gram Cornflakes (niet gezoet!!)
- Zonnebloemolie
- 4 eetlepels Mayonaise
- 4 eetlepels Yoghurt
- 3 hele Zoetzure augurken
- 1 theelepel Kappertjes
- 0,5 heel Bosje verse dille
Porties: personen
Instructies
- Als eerste dept u de visfilets droog met keukenpapier en kruid ze in met peper en zout naar smaak. Hak daarna de bieslook en peterselie samen heel fijn. Meng twee eetlepels van ieder kruid door de bloem en leg deze in een diep bord.
- Vervolgens klopt u in een ander diep bord het ei los met een eetlepel water. Verkruimel daarbij de cornflakes nog iets fijner in een derde bord.
- Paneer de vis door ze eerst door de ‘gekruide’ bloem te wentelen, vervolgens door het losgeklopte ei en tenslotte door de cornflakes. Ondertussen verwarmt u zoveel mogelijk olie in diepe koekenpan zodat de bodem van de pan bedekt is, en bakt hierin de vis tot het 'jasje' snel krokant en bruin is!
- Daarna legt u ze vervolgens op een schaal in een voorverwarmde oven van 120 °C gedurende 8 minuten om verder te garen.
- Voor het sausje: Maak het sausje door de mayonaise te mengen met de yoghurt. Hak de augurken, de kappertjes en de dille heel fijn. Roer dit door het mayonaise/yoghurtmengsel en maak dit op smaak met versgemalen peper en zout.
- Tip: Voor een ander krokant jasje dan cornflakes kun je ook sesamzaadjes door paneermeel roeren. Of gebruik verkruimelde beschuiten.
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe