Zwaardvis met gambasalsa en truffelaardappelchips
Ingrediënten
- frituurolie
- 2 stuks truffelaardappels in flinterdunne plakken (Truffelaardappels zijn rond de feestdagen te koop bij goedgesorteerde supermarkten en groenteboer. Gebruik evt. een andere vastkokende aardappel als opperdoezer ronde of charlotte.)
- 400 gram zwaardvis In plaats van zwaardvis kun je ook de verantwoorde skipjack-tonijn gebruiken.
- paar takjes basilicum en kervel
- gambasalsa
- 100 ml Olijfolie
- 1/2 stuks Sjalotjes fijngesneden
- 1/2 stuks rode paprika in piepkleine blokjes
- 1/2 teentjes Knoflook
- 1 eetlepel Kappertjes
- 2 stuks ansjovis fijngesneden in reepjes
- 1 stuks tomaat , ontveld en zaad en vocht verwijderd, in piepkleine blokjes
- sap van 1 citroen
- 4 stuks rauwe gepelde gamba’s darmkanaal verwijderd, in stukken gesneden
Porties: personen
Instructies
- Verwarm de frituurolie op 180°C. Frituur de truffelaardappelplakjes in ½ min. knapperig en laat op keukenpapier uitlekken.
- Bestrooi de zwaardvis met zout en peper. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de vis kort om en om in de hete olie zodat de vis bruint, maar van binnen rauw blijft.
- Verhit voor de gambasalsa de rest van de olie in een kleine koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de sjalot, paprika, knoflook, kappertjes, ansjovis en de tomaat toe en bak kort. Blus af met het citroensap en neem van het vuur.
- Roer de gamba’s door de warme salsa zodat ze kunnen garen en breng het geheel op smaak met zout en peper.
- Snijd intussen de zwaardvis in dunne plakjes en verdeel over 4 lauwwarme borden.
- Garneer met de salsa en truffelaardappelchips. Druppel er nog wat salsaolie over en bestrooi met basilicum en kervel.
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe