Restaurant élevé behoudt Michelinster

Restaurant élevé behoudt Michelinster

Restaurant élevé behoudt Michelinster

Geplaatst op door & onder Onderscheidingen.

Leeuwarden, 25 november 2013 – Restaurant élevé in WestCord WTC Hotel Leeuwarden behoudt in 2014 haar Michelinster. Dat blijkt uit de vandaag gepubliceerde Michelingids Nederland 2014. Restaurant élevé is het voormalig  sterrenrestaurant Frouckje State, welke samen met gastheer Thom van der Heide en zijn brigade mee verhuisd is van Rijperkerk naar Leeuwarden.

Het nieuwe restaurant bevindt zich sinds 10 augustus jl. op de  elfde verdieping van  het hotel. WestCord Hotels heeft  patron Thom van der Heide, voormalig eigenaar van Frouckje State,  en zijn hele brigade  overgenomen. Het restaurant is compleet nieuw ingericht en er zijn een brasserie en sky bar bij gekomen. De keuken staat onder leiding van chef de cuisine Gilbert van der Heide en heeft regionale, nationale en internationale invloeden.

In de Nederlandse GaultMillau restaurantgids 2014 heeft restaurant élevé  een waardering van 15 punten ontvangen , welke wordt omschreven als restaurant met een bijzondere keuken. In de ranglijst van de Lekker  is restaurant élevé geëindigd op plaats 64.

Thom van der Heide, Gastheer restaurant élevé:

“Fantastisch, we hebben de ster mogen behouden! Dit getuigt van een constante kwaliteit in een geweldige entourage over de skyline van Friesland en een geweldige inzet van onze medewerkers.

Uiteraard hopen we nu nog meer gasten te mogen ontvangen en te verwennen in ons restaurant. We zijn heel erg blij en vereerd en hebben dit mede te danken aan onze gasten.”

WestCord Hotels           

WestCord Hotels is een hotelgroep met 15 hotels in Amsterdam, Rotterdam, Leeuwarden, Delft, Garderen, Raalte, en op de Waddeneilanden Vlieland, Terschelling en Ameland. WestCord Hotels is een Nederlands bedrijf en bestaat sinds 1968.